Tel: + 32 3 309 30 40
Jeroen Kant
Jeroen Kant is een eigenzinnig liedjesschrijver. Verwacht van hem geen lieve liedjes of zeemzoete lovesongs. Zijn terrein is dat van de authenticiteit en de cynische weemoed. Hij zingt over spijt, de monotonie van het bestaan, gemiste kansen en de gulzigheid van de moderne mens naar steeds meer. Zijn liedjes zijn verhalen die ergens over gaan en die je aan het denken zetten. Zoals je een novelle of een kort verhaal leest. Of een film bekijkt want zijn muziek is filmisch en doet Amerikaans aan zonder er een kopie van te zijn. Zich bewegend tussen traditionele blues, country, bluegrass. Over zijn nieuwste album ‘Nooit genoeg’, lees je het volgende op zijn website: “Alsof Simon Carmiggelt, Martin Bril en Dimitri Verhulst verdwaald zijn op een filmset van de Coen Brothers in een woestijn ergens tussen Mexico en Texas. Hun weg naar huis zoekend, bespreken ze hun eigen tekortkomingen en die van de wereld waarin we met zijn allen leven.” Jeroen Kant zoekt en streeft naar authenticiteit en vindt die ook. Geen clichés, geen compromissen en verlies van eigenheid. Wie naar zijn songs luistert, merkt dat en weet dat hier iets klinkt dat echt is.
Live wordt Kant bijgestaan door zijn driekoppige begeleidingsband De Sheriffs. Met Judith Renkema op de (contra)bas, Mathijs Leeuwis op de (pedalsteel)gitaar en Mischa Porte op de drums. Authentiek en eigen, rauw en organisch.
Jeroen Kant is finalist Nekka Wedstrijd 2015/2016.

Jeroen Kant is winnaar publieksprijs van ‘De Grote Prijs Van Nederland’. Deed mee aan ‘De Beste Singer Songwriter Van Nederland, speelde theater- en clubtours en festivals. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen elfdaagse ‘Theaterfestival Boulevard’ in Den Bosch. Hij was voorprogramma bij artiesten als Henny Vrienten, Ben Caplan en Gorki en is medeoprichter/platenbaas van het muzieklabel Bastaard Platen.